SOS! Ο Αλογοσκούφης επιστρέφει στο Πανεπιστήμιο!

Alogoskoufis

ΒΟΗΘΕΙΑααα!
Άρπαξε τη σκούφια του όπως-όπως και, χωρίς αναστολές, ντουγρού για το Πανεπιστήμιο, σαν τ’ άλογο το ζεμένο.
Επιστρέφει, λέει, στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα αναστέλλοντας κάθε κομματική δραστηριότητα! Έχοντας, ως φαίνεται, τη συνείδησή του ικανοποιημένη ότι άσκησε επιτυχώς τα πολιτικά και υπουργικά του καθήκοντα, έχοντας σπρώξει κι αυτός το κατά δύναμη την αναιμική οικονομία της χώρας πιο κοντά στη χρεοκοπία, έχοντας συμβάλει με την ταξική οικονομική πολιτική του στη δυσφήμιση του κώματος της πάλαι ποτέ «Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης», κι έχοντας μαυριστεί δεόντως από τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους της ΝΔ στις προχθεσινές εκλογές, τώρα, την ανάγκη φιλοτιμία ποιών, επιστρέφει στο πανεπιστημιακό άσυλο!

Σπεύδει, πατριώτες, ο κ. Αλογομούρης, συγνώμη ‘Αλογοσκούφης’ εννοούσα, να διδάξει και σε άλλους εκείνα τα καταστροφικά που εφάρμοσε στου κασίδη λαού το κεφάλι: πώς να μην ξέρουν να χωρίσουν δίκαια δυο γαϊδουριών άχυρα, πώς να μεγαλώνουν τις τρύπες των προϋπολογισμών και ν’ ανοίγουν καινούργιες, πώς να μην εισπράττουν τους φόρους, και πώς να βγάζουν από τη μύγα (το φτωχό) ξύγκι! Βλέπετε, φίλτατοι, για τους αποτυχημένους της πολιτικής υπάρχει πάντα μια υψηλή κρατική καρέκλα που τους περιμένει… Τιμωρία δεν υπάρχει για δαύτους, ποτέ. Και θα εισπράξουν ολόκληρη την παχυλή βουλευτική τους σύνταξη, βρέξει χιονίσει!

Για να λέμε του φτωχού το δίκιο, μετά την καθυστερημένη απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Οικονομίας, ο κύριος αυτός δεν είχε καμία θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, όπως δεν είχαν θέση και άλλοι που είχαν ασελγήσει πάνω στο κώμα της ΝΔ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά, είπαμε, ο Καραμανλής δε διέθετε το τσαγανό και το ανάλογο πολιτικό αισθητήριο να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι. Αυτά ήταν από τα μεγαλύτερα ελλείμματα που είχε ως Πρωθυπουργός – ελλείμματα που του στοίχισαν όχι μόνο την πρωθυπουργία αλλά και τον εκφυλισμό του κώματος στο οποίο προήδρευε.

— «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν από το 1996 μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Μια διαδρομή συνέπειας και ευθύνης που στηρίχθηκε σε αρχές και αξίες.»
Ναι, βέβαια! Υπηρέτησε ο κύριος αυτός κάποιες αρχές και αξίες. Υπηρέτησε σθεναρά τα συμφέροντα των εχόντων και κατεχόντων, εφαρμόζοντας το πανάρχαιο ρητό, “βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω”, όπως τον είχα καταγγείλει σε άρθρα μου. (Δείτε εδώ). Και, μα τον καραγκιόζη, γνώριζε πολύ καλά πώς να τα εξυπηρετήσει ο άνθρωπος!

— «Το αποτέλεσμα των εκλογών μας προβληματίζει όλους.»
Γιατί, καλέ, σας προβληματίζει; Αναμενόμενο δεν ήταν; Όταν είχατε όλοι εργαστεί, ατομικά και συλλογικά, με ζήλο και αποφασιστικότητα για το διασυρμό και τον καταποντισμό της ΝΔ, έχετε τώρα το θράσος να λέτε ότι σας προβληματίζει κιόλας; Μα ακόμη δεν ξυπνήσατε από το λήθαργο; Με τέτοιο εκκωφαντικό θόρυβο της πτώσης του κώματός σας κοιμάστε ακόμη; Τι σας προβλημάτισε δηλαδή; Το αναμενόμενο; Το αυτονόητο; Η νομοτέλεια του ό,τι σπείρεις θα θερίσεις; Για ρωτήστε τους πρώην συναδέλφους σας σε υπουργικούς θώκους, τον κ. Βουλγαράκη, τον κ. Ρουσόπουλο, τον κ. Παυλίδη, είναι κι αυτοί προβληματισμένοι; Αλήθεια, πού είναι κρυμμένοι τώρα αυτοί; Πενθούν για την καταβαράθρωση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία συνετέλεσαν και οι ίδιοι; Ή μήπως πενθούν που δε θα ξαναπιάσουν κρατική κουτάλα;

— «Είναι αυτονόητο ότι παραμένω ενεργός πολίτης στο πλαίσιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.»
Σώπααα! Απλά ενεργός πολίτης; Κι εμείς εδώ οι bloggers που γράφουμε, ενεργοί πολίτες είμαστε, αλλά ποιος μας ακούει; Δυστυχώς η ανευθυνότητα του κυρίου Αλογοσκούφη επιβεβαιώνεται ακόμη και τώρα. Αντί ν’ ανασκουμπωθεί και να βοηθήσει στη νεκρανάσταση της ΝΔ, λάκισε στο Πανεπιστήμιο! Εκεί μέσα δεν κρύβονται μόνο κουκουλοφόροι και βάνδαλοι. Κρύβονται και όλοι οι άχρηστοι, ου μην αλλά λίαν επικίνδυνοι, πανεπιστημιακοί με τις πολλές περγαμηνές, που όταν κληθούν να τις εφαρμόσουν στην πράξη αποδεικνύονται ένα μεγάλο μηδενικό. Ένα τίποτα! Άδικα νομίζετε ότι βγήκε η παροιμία, «Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι;»

Πρωταθλητές της μωρίας οι δάσκαλοι! Εσείς την ξέρετε την παροιμία κύριε Παπανδρέου; Προσέξτε ποιους πανεπιστημιακούς δασκάλους θα μαζέψετε γύρω σας! Από τα λόγια στην πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση. Φυλαχτείτε από δαύτους, και φυλάξτε και τον πολύπαθο Ελληνικό λαό που σας εμπιστεύθηκε!
Tags: Αλογοσκούφης