SOS! O GAP μας ανατρέπει με αχαρτογράφητη πορεία!

Με όλο το σεβασμό στο “σωτήρα” της πατρίδας, George Papandreou, θα ήθελα ν’ απαντήσω έξω απ’ τα δόντια σε ερωτήματα που έθεσε από το βήμα της 76ης ΔΕΘ, στις 10/9/2011.

GAP: «Θα ήθελα να ξεκινήσω με δύο ερωτήματα:
Ερώτημα πρώτο.
Υπάρχει Έλληνας που δεν πιστεύει ότι μπορούμε;»

Ναι, εγώ είμαι! Δεν πιστεύω ότι μπορείτε, αφού κάνατε τ’ αδύνατα δυνατά για να με πείσετε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

GAP: « Ότι θα τα καταφέρουμε; »

Μ’ εσένα, Γιώργη Παπανδρέου, και τον κυβερνητικό σου θίασο στην εξουσία, φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ήδη πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια που κυβερνάτε (τρόπος του λέγειν) και το μόνο που καταφέρατε είναι να πετσοκόψετε μισθούς και συντάξεις, να βυθίσετε την οικονομία στην ύφεση με τους υπέρογκους έμμεσους φόρους, να μας γονατίσετε με τις έκτακτες-τακτικές “εισφορές αλληλεγγύης” (προς τα λαμόγια) και, αντί να πιάσετε τη φοροδιαφυγή, να κάνετε χαριστικές περαιώσεις και ν’ αναρτάτε λίστες φοροφυγάδων στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνοντας ότι επί 23 μήνες αποδειχτήκατε ανίκανοι να μαζέψετε τους φόρους.

GAP: «Πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα δεν έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, ανθρώπινο δυναμικό και σημαντικές προοπτικές;
Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανείς.»

Αυτό το πιστεύουμε, αλλά με κυβερνήσεις σαν τη δική σου και τις προηγούμενες, απλά θα περιγράφουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές χωρίς να τις αγγίζουμε, όπως κάναμε μέχρι σήμερα..

GAP: «Ερώτημα Δεύτερο:
Υπάρχει κάποιος που να μην κατανοεί ότι εδώ και καιρό αντί να αξιοποιούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, με αμεριμνησία χτίζαμε παλάτια στην άμμο;»

Αυτό το κατανοώ απόλυτα, Γιώργη. Όμως οι αρχιτέκτονες των παλατιών στην άμμο και οι πρωτομάστορες ήσασταν εσείς που κυβερνούσατε, μαζί με τη διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία. Ο λαός ήταν απλά εργάτες και μιμούνταν τους πρωτομάστορες.

GAP: «Ότι ξεχάσαμε τον συνάνθρωπο μας, την αξία της συλλογικής προσπάθειας, ότι ιδιωτεύσαμε;»

Ιδιωτεύσατε, βεβαίως, όλοι όσοι μας κυβερνήσατε επί δεκαετίες τώρα, και συνεχίζετε να ιδιωτεύετε, ξεχνώντας το λαό. Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια το παρακάνατε.

GAP: «Ότι με αυτόν τον τρόπο, άθελά μας υπονομεύαμε το μέλλον μας και την αυτοδυναμία μας;»

Οι ιδιοτελείς και ανίκανες πολιτικές ηγεσίες υπονόμευσαν το μέλλον της Ελλάδας, και καλά θα έκαναν όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές την τελευταία τριακονταετία να εξαφανιστούν από προσώπου της Ελλάδας.
Πάντως, οι ερωτήσεις σου, Γιώργο Παπανδρέου, μου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις την ψευδαίσθηση πως μιλάς σε νηπιαγωγείο.

GAP: «Αφήστε προς στιγμή τα Μνημόνια και τις όποιες συμφωνίες.»

Α, δεν παίζω! Τα μνημόνια που μας “σώζουνε” ν’ αφήσουμε;

GAP: «Αμφιβάλλει κανείς ότι πρέπει πλέον να τα αλλάξουμε όλα, για να επιβιώσουμε, αλλά και για να χτίσουμε μια καλύτερη χώρα – όχι επειδή μας το επιβάλουν κάποιοι ξένοι, αλλά για την εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια και για τα παιδιά μας;»

Όοχι βέβαια! Δεν αμφιβάλλω ότι όλα πρέπει ν’ αλλάξουν. Όμως μέσα στο όλα, συμπεριλαμβάνω και όλο το πολιτικό σκυλολόι που μας έφτασε στη σημερινή εξαθλίωση. Με όλο το σεβασμό, πρέπει να ξεκουμπιστείτε από δω για να χτίσουν κάποιοι άφθαρτοι (αν υπάρχουν τέτοιοι) μια καλύτερη χώρα. Εσείς κουβαλάτε το βάρος πολλών αμαρτιών και δεν μπορείτε να σύρετε τα πόδια σας ελεύθερα.

GAP: «Αμφιβάλλει κάποιος ότι πρέπει η Ελλάδα να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και να διατηρηθεί στη ζώνη του ευρώ;»

Μμμμμ… μην είσαι σίγουρος γι’ αυτό. Πολλοί επιθυμούν “διαζύγιο”. Εδώ δεν μπορείτε να συμβαδίσετε πέντε κόμματα στη Βουλή, και θα συμπορευτείτε με τους Ευρωπαίους;

GAP: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι συνειδητοποιούμε πού βρισκόμαστε και πώς φτάσαμε ως εδώ.»

Εμείς το συνειδητοποιούμε… Εσείς άραγε συνειδητοποιείτε ότι φέρετε την πρωταρχική ευθύνη; Είμαι σίγουρη, από τα καμώματά σας, ότι δεν το συνειδητοποιείτε και πάτε να φορτώσετε όλες τις ευθύνες στο λαό.

GAP: «Όπως είμαι σίγουρος ότι όλοι πιστεύουμε ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές.»

Καλά, άστο αυτό! Με ευχολόγια δεν κερδίζονται οι μάχες. Δύο χρόνια ευχολόγια ακούμε, μα νικητές δε βγήκαμε. Απεναντίας κοντεύουμε να χάσουμε και τ’ αυγά και τα καλάθια…

GAP: «Πριν από σχεδόν 2 χρόνια, ο λαός μας ζήτησε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από βάρη και δουλείες.»

Έτσι νομίζεις, ε; Ο λαός ζήτησε ακριβώς αυτά που του έταζες, δηλαδή λαγούς με πετραχήλια. Γι’ αυτό τον παραμύθιαζες με το λεφτά υπάρχουν, αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, και τα συναφή. Γι’ αυτό και μαύρισε τον Κωστάκη που τα παρουσίαζε όλα μαύρα, όπως κάνεις κι εσύ από τότε που με ψευτιές υφάρπαξες την ψήφο του ελληνικού λαού.

GAP: «Ζήτησε Επανάσταση.
Την Επανάσταση του αυτονόητου!
Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της.»

Ζήτησε ο λαός επανάσταση και δεν το κατάλαβα; Λοιπόν; Κατά πού πήγε αυτή η επανάσταση του αυτονόητου εδώ και δύο χρόνια; Από πού πέρασε η επανάσταση και δεν την πήραμε χαμπάρι; Επ-ανάσταση σημαίνει ανάσταση, Γιώργη, κι εσύ με την παρέα σου μας θάψατε ακόμη πιο βαθιά.

GAP: «Αυτό κάνουμε.
Αυτό προσπαθούμε.
Αυτός είναι ο στόχος μας.»

Εκείνο που κάνατε είναι μια τρύπα στο νερό. Ιδού τι κάνατε: «Το κόστος ασφάλισης του πενταετούς cds για την Ελλάδα ξεπέρασε τις 3.500 μονάδες βάσης (υποδηλώνει χρεοκοπία της χώρας την επόμενη πενταετία κατά 94%), ενώ το σπρεντ των δεκαετών ομολόγων θύμιζε το βράδυ της Παρασκευής… Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς έφτανε τις 1.941 μονάδες βάσης.» (enet, 9/9/2011)

GAP: «Να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους.»

Ας ξεφύγετε πρώτα εσείς οι 300 από το μικρόκοσμό σας, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Μειώστε τις αποδοχές σας στο ήμισυ και παραιτηθείτε από όλα τα προκλητικά βολευτικά προνόμια, για να εμπνεύσετε και άλλους να βγουν από το μικρόκοσμό τους. Γιατί δεν αρχίζετε από τους εαυτούς σας;

GAP: «Εκεί οδηγούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν και γίνονται.
Είναι μια ανηφορική πορεία μέσα σε μια διεθνή καταιγίδα.»

Σώωπα! Έγιναν μεγάλες μεταρρυθμίσεις και δεν τις πήρα χαμπάρι; Υπάρχει και διεθνής καταιγίδα; Κι από πότε ξέσπασε η καταιγίδα; Πάντως μέχρι το 2009 που κυβερνούσε ο Καραμανλής δεν αναγνώριζες ότι υπήρχε διεθνής καταιγίδα και δεν του επέτρεπες ούτε το πάγωμα μισθών και συντάξεων. Τα θυμάσαι δημαγωγέ μου εσύ;

GAP: «Πρώτη προτεραιότητά μας: Μια σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία.»

Καλά, πόσες φορές θα μας “σώσεις” από τη χρεοκοπία, βρε Γιώργη; Νισάφι πια, που λέει κι Τσίπρας! Πέρυσι το Μάη δεν διατυμπάνιζες ότι μας έσωσες; Κι από τότε δεν έχεις πει εκατοντάδες φορές ότι μας έσωσες από τη χρεοκοπία; Πώς διάολο γίνεται οι “σωσμένοι” να χρειάζονται “σώσιμο” ξανά και ξανά;
(…) (…)

GAP: «Βέβαια, τα ελλείμματα και το χρέος, δεν είναι παρά το σύμπτωμα μιας βαθύτερης και πολύπλευρης κρίσης.
Κρίσης που προέκυψε από:
Μια Ελλάδα που χρεωνόταν πολύ περισσότερο από το εισόδημα που μπορούσε να παράγει
Ένα κράτος σπάταλο και διάτρητο.
Την Αδιαφάνεια.
Την Ανομία.
Ένα βαθύ έλλειμμα δικαιοσύνης.
Ένα τραπεζικό σύστημα που διαχειρίστηκε κοινωνικό πλούτο όχι πάντα με διαφανή και παραγωγικό τρόπο.
Η υπόσχεσή μας το 2009 ήταν όλα αυτά να τα ανατρέψουμε.»

Και ποιος ευθύνεται για το σπάταλο και διάτρητο κράτος, Γιωργάκη; Ποιοι έκαναν σημαία τους την αδιαφάνεια, και αρνούνται μέχρι σήμερα να καταργήσουν τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης (ανευθυνότητας) Υπουργών και ασυλίας των βολευτών; Ποιοι είναι εντεταλμένοι ν’ αποτρέπουν και να τιμωρούν την ανομία αντί να την συγκαλύπτουν; Ποιοι ευθύνονται για το έλλειμμα δικαιοσύνης; Ο εργάτης; Ο αγρότης; Ο υπαλληλάκος του ιδιωτικού τομέα;

GAP: «Και τα ανατρέπουμε, έστω με λάθη που γίνονται στο δύσβατο δρόμο μιας αχαρτογράφητης πορείας, στην οποία ορθώνονται.»

Αχαρτογράφητη η πορεία, ε; Εσύ δεν μας έλεγες ότι έχετε χαρτογραφήσει τα νερά; Έτσι στην τύχη πορεύεστε ως μαθητευόμενοι μάγοι, χωρίς χαρτογράφηση; Και δεν ντρέπεσαι που το ομολογείς; Να σου θυμίσω τι μας είπες από το Καστελλόριζο στις 23-4-2010;

(…) (…)
GAP: «Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για όλους. »

Ακόμη και για σένα είναι δύσκολη, Γιωργάκη; Δεν σε βλέπω να πολυσκοτίζεσαι… Πώς πέρασες στις πολυήμερες φετινές διακοπές σου ανά τας νήσους; Καλό το υπερσύγχρονο κανό σου αξίας €3500; Καλά, πώς δεν αναποδογυρίστηκες με τόσες σκοτούρες και στενοχώριες… Ήμουνα στου κόσμου την τρομάρα, ξέρεις.

GAP: «Ξέρω καλά τι σημαίνει για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Συμπιέζονται, επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν, η ύφεση δημιουργεί απόγνωση και ανεργία.»

Το ξέρεις, ε; Μεγάλη φαντασία διαθέτεις. Κι επειδή το ξέρεις, κάθε τρεις και λίγο, πριν από κάθε δόση, μας συμπιέζεις ακόμη περισσότερο μέχρι που να σκάσουμε από τη συμπίεση, σαδιστή! Και ποιος την προκάλεσε την ύφεση, στενοκέφαλε Γιωργάκη; Δεν είναι τα μέτρα των μνημονίων που την προκάλεσαν και την επιδεινώνουν;

GAP: «Ο λαός μας δοκιμάζεται.
Eργαζόμενοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά, πληρώνουν τους φόρους τους, σέβονται τους κανόνες του κράτους δικαίου, σήμερα δοκιμάζονται σκληρά.»

Μην κλαις, ντε! Μου θύμισες το τραγούδι “Don’t Cry for Me Argentina”
Ώστε δοκιμάζεται ο λαός, ε; Τα λαμόγια, όμως, το γλεντάνε με τις ευλογίες σας. Έτσι δεν είναι;

GAP: «Και εύλογα όλοι ρωτούν: Υπάρχει πράγματι ελπίδα;
Θα τα καταφέρει η Ελλάδα;
Ναι, υπάρχει.
Ναι, θα τα καταφέρουμε.»

Εγώ Γιώργη, τη λέω την αμαρτία μου, δε βλέπω να υπάρχει ελπίδα. Με την ίδια πολιτική χλαπάτσα που μας βούλιαξε έως εδώ δεν βλέπω ανάσταση.

GAP: «Αλλά η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει χωρίς κόπο, δεν θα γίνει χωρίς να δουλέψουμε μαζί.»

Άντε πάλι μ’ αυτό το μαζί! Βρε Γιώργη, μπας και περιμένεις εμένα να δικάσω τους μεγαλοφοροφυγάδες και να κάνω κατασχέσεις στις περιουσίες τους; Γιατί μας πέταξες στη μούρη τη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου στο Διαδίκτυο ; Για να θαυμάσουμε τα λαμόγια και να φρίξουμε με την ανικανότητά σας; Δεν ντρέπεστε που διαφημίζετε τη γύμνια σας; Και ποιοι φταίνε για τις οφειλές του €1,263 δις του ΟΣΕ, π.χ., που μου τον βάλατε πρώτο στη λίστα; Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να συσσωρευτούν αυτές οι οφειλές και ποιοι άχρηστοι κυβερνούσαν και αδιαφορούσαν;

Τέρμα έως εδώ, παίδες! Δεν αντέχω να διαβάσω και να σχολιάσω τα υπόλοιπα παραμύθια του ΓΑΠ. Έχω κι εγώ τα όριά μου στο πόσα παραμύθια υποκριτών μπορώ να παρακολουθήσω.
Διαβάστε εσείς τα υπόλοιπα εδώ, αν δεν σας πιάνει ναυτία ή οργή. Καλό κουράγιο…

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση η αντοχή και η υπομονή μας, σύντροφοι. Θα μου πείτε, ραγιάδες είμαστε και μας φαίνεται. Είμαστε όμως και φιλοτομαριστές. Κάθε συντεχνία παλεύει για τα δικά της συμφέροντα, ενώ το εθνικό συμφέρον είναι να γίνουμε όλοι μια γροθιά για ν’ αλλάξουμε ριζικά το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, το οποίο καθίσταται αήττητο με το διαίρει και βασίλευε.
Ξέερουν αυτοί! Εμείς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και τι μας ξημερώνει.

Δείτε τώρα κι ένα video από το MassMedia-gr για να πάνε τα φαρμάκια κάτω:

Tags: 76η ΔΕΘ, GAP, George Papandreou, αχαρτογράφητη πορεία, Καστελλόριζο