Viktor Orbán: Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας έχουν γυρίσει μπούμερανγκ

πηγή photo

Η Ουγγαρία θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία, λέει ο  Ούγγρος πρωθυπουργός.

RT News
September 27, 2022

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λόγω της στρατιωτικής της επίθεσης στην Ουκρανία έχουν «γυρίσει μπούμερανγκ», σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orbán, ο οποίος επεσήμανε ότι οι εκτοξευόμενες τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη ήταν αποτέλεσμα των κυρώσεων.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα, ο Ούγγρος ηγέτης προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν «παρατεταμένο πόλεμο» στην Ουκρανία. Δήλωσε επίσης ότι η απάντηση της ΕΕ στη σύγκρουση ήταν ο λόγος που οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη άρχισαν να πέφτουν, αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής στην Ιταλία όπου οι δεξιοί υποψήφιοι αναμενόταν να πάρουν τον έλεγχο της κυβέρνησης.

«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ η Ρωσία δεν έχει γονατίσει», είπε ο Όρμπαν, η χώρα του οποίου, όπως πολλές στην ΕΕ, αντιμετωπίζει επί του παρόντος αυξανόμενο πληθωρισμό, πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και πιθανή ύφεση. «Αυτό το όπλο απέτυχε, με τις κυρώσεις η Ευρώπη αυτοπυροβολήθηκε στα πόδια».

«Περιμένουμε απάντηση, ολόκληρη η Ευρώπη περιμένει μια απάντηση από τις Βρυξέλλες για το πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με βουλευτές την περασμένη εβδομάδα, ο Ούγγρος ηγέτης φέρεται να έδωσε εντολή στον κυβερνώντα συνασπισμό της χώρας να εργαστεί σκληρά για την άρση των αντιρωσικών κυρώσεων της ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους, ισχυριζόμενος ότι η κίνηση θα οδηγήσει αμέσως στη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στο μισό πράγμα που θα μειώσει τον πληθωρισμό, ανέφερε η εφημερίδα Magyar Nemzet.

Ο Όρμπαν, ο οποίος επανεξελέγη για τέταρτη θητεία σε μια συντριπτική νίκη τον Απρίλιο, είναι ένας σκληρός επικριτής της ηγεσίας της ΕΕ και έχει κατηγορήσει τις Βρυξέλλες ότι προκαλούν περιττές κακουχίες στα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να τιμωρήσουν τη Ρωσία για την έναρξη στρατιωτικής επίθεσης εναντίον Ουκρανία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε νωρίτερα αυτόν τον μήνα να μην θεωρεί πλέον την Ουγγαρία «δημοκρατία» και χαρακτήρισε τη χώρα «εκλογική απολυταρχία», κατηγορώντας τον  Όρμπαν ότι δεν ακολούθησε τη στάση της ΕΕ για τη μετανάστευση και τις κυρώσεις. Η έκθεση του Κοινοβουλίου για το πολιτικό σύστημα της Ουγγαρίας προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει «πλήρη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων» για να αναγκάσει τη Βουδαπέστη να επιστρέψει σε ευθυγράμμιση με τις «ευρωπαϊκές αξίες».

Η Ουγγαρία επέκρινε την έκθεση ως βασισμένη σε «υποκειμενικές απόψεις και πολιτικά προκατειλημμένες δηλώσεις» και ισχυρίστηκε ότι ήταν «ακόμη μια προσπάθεια από τα φεντεραλιστικά ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα να επιτεθούν στην Ουγγαρία και τη χριστιανοδημοκρατική, συντηρητική κυβέρνησή της».

Αναδημοσίευση από το RT News.

.lewrockwell.com

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Viktor Orbán, Βίκτορ Όρμπαν, Βρυξέλλες, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρώσεις, Ουγγαρία, Ουκρανία, πληθωρισμός, πόλεμος, Ρωσία, ύφεση