Vladimir Putin to Efraim: “да, да, да” – “ντα, ντα, ντα”!

poutin%2Bagia%2BzonhΠρόκειται άραγε για συνειδητή αγυρτεία ή για “ορθόδοξη” μαλάκυνση εγκεφάλου; Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτο λαοπλάνο που εκμεταλλεύεται τον πόνο και το θρησκευτικό συναίσθημα των αφελών, ή με πεπλανημένο και εις αδόκιμον νου παραδομένο αγιορείτη μοναχό, που κατά σύμπτωση κρύβει μέσα του ένα επιχειρηματικό δαιμόνιο;

Προσωπικά έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου για τον εν λόγω ψευδοπροφήτη, και τα έχω εκθέσει σε πάμπολλα άρθρα μου σε τούτο το ιστολόγιο. Μπορείτε να δείτε μερικά εδώ, εδώ και στα links που παραπέμπουν.

Η τραγωδία, όμως, δεν είναι ότι ένας μοναχός, ο Εφραίμ, είναι αυτός που είναι, και εμπαίζει Θεό και ανθρώπους, παρασύροντας το ποίμνιο σε πνευματική πορνεία. Η πραγματική τραγωδία είναι ότι έχουν ξεσηκωθεί πατριάρχες και δεσποτάδες, πολιτικοί ηγέτες και μεγαλοπαράγοντες, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολλών bloggers, για να τον υπερασπιστούν, και ότι εκατομμύρια πιστών πίνουν νερό στ’ όνομά του και προσκυνάνε ό,τι δήθεν ιερό αντικείμενο τους παρουσιάσει ο Εφραίμ, ή άλλος επιτήδειος ρασοφόρος, ως θεό. Αυτό είναι το δράμα…

Όταν στον 21ο αιώνα οι λαοί βρίσκονται ακόμη σε μεσαιωνικό πνευματικό σκοτάδι, μπορεί κανείς να ελπίζει ότι η ανθρωπότητα κάποτε θ’ ανανήψει, κι ότι οι ισχυροί της γης θ’ αρχίσουν επιτέλους να συμπεριφέρονται στους λαούς με σεβασμό στ’ ανθρώπινα δικαιώματά τους; Δεν το βλέπω…

Παραθέτω προς σχολιασμό τρία video που βρήκα στο ιστολόγιο “ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΕΛΛΑΔΑ”, δείτε εδώ κι εδώ, με χαρακτηριστικά αποσπάσματα που απομαγνητοφώνησα.



Αρχιμανδρίτης Εφραίμ:
«Πρέπει να ξυπνήσωμεν. Είναι διωγμός αυτός. Είναι διωγμός της Ορθοδοξίας. Γι΄αυτό πού θα παν τα παιδιά σας; Στα ναρκωτικά θα πάνε και είναι κρίμα. (σ.σ. Τα ψυχοναρκωτικά που ποτίζει η “ορθόδοξη” κακοδοξία όσους προσέλθουν για διαφωτισμό, για να τους θάψει στη συνέχεια στα μοναστήρια, είναι λιγότερο επικίνδυνα;)

Όταν η Ορθόδοξη πνευματικότης βάλλεται και αδιαφορείτε, ποια δύναμη, ποια δύναμη να έχουμε; Λέω στον Πούτιν, που τον είδα εκεί πέρα δυόμιση ώρες, του λέω: “Πρόεδρε, η δύναμή σας δεν είναι το φυσικό αέριο, δεν είναι το πετρέλαιό σας. Είναι η Ορθοδοξία. Κι αυτό να το ξέρετε. Και μούκανεν έτσι (σκύβοντας το κεφάλι) ‘ντα, ντα, ντα’, κι ‘ευχαριστώ’.”

Κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι έχει να δείξει η Ελλάδα σήμερα; Αυτή η δύναμις! Και η Ελλάδα τι είναι; Είναι η πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας η Ελλάδα. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσωμεν. Έρχονται σήμερα, κι εμείς είμεθα στο Άγιον Όρος. Ο γέροντας είναι εδώ, στον Άγιο Διονύσιο.

Πόσοι, γέροντα, έρχονται εκτός Ελλάδος και σας πλησιάζουν, και θέλουν να μάθουν την αυθεντική πνευματική ζωή; Πάρα πολλοί. Δεν είναι Αίγλη της Ελλάδος αυτό; Δεν είναι δόξα της Ελλάδος αυτό το πράγμα; Επήγα εκεί και μου είπαν θα με δουν και θα μου εκφράσουν την ευγνωμοσύνη που με δέχτηκε ο Πούτιν. Και πήγα ασφαλώς.

Λοιπόν, “γιατί να πάει στον Πούτιν;” Κακό είναι να πάω; Κακό, εφόσον με κάλεσε; Να πάω να μ’ ευχαριστήσουν και μου ’καναν και τραπέζι. Είναι κακό ν’ ακούσουν κι αυτοί δυο λόγια; Κι αυτοί δεν είναι ποιμαινόμενοι άνθρωποι; Τι είναι; Και να σας πω και την αλήθεια με κράτησαν δύο ώρες. Δυόμιση ώρες ήμουν με τον Πούτιν και αισθανόμουν %25CE%25A1%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2583%25CF%258C%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2582 %25CE%2595%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25BCκαι άσχημα διότι έξω από το σπίτι του είχε και άλλους που τον ήθελαν.

Του λέω, “ξέρεις πρέπει να κλείσουμε διότι είναι αρκετοί…” Λέει, “όχι, θέλω κι εγώ το πνευματικό ρηλάξ μου”, λέει. Γιατί όχι; Είναι κακό πράγμα να πεις δυο λόγια πνευματικά σε άνθρωπο που σε καλεί; (σ.σ. Σαν εκείνα τα “πνευματικά” που έλεγε στο Ρουσόπουλο; Χι, χι, χί!) Δεν πας να τον βρεις και να του πεις… “να με δεχτεί”. Και όμως, και αυτό το χτύπησαν.

Και μάλιστα του είπα, του λέω, “θέλω να σας παρακαλέσω κάτι. Να βοηθήσετε την Ελλάδα οικονομικά”. Και μου λέει “θα το κάνω και αυτό”.»

Αποσπάσματα από τη Συνέντευξη που είδατε στο video:

Ερώτηση: «Από πότε έχετε την τίμια ζώνη στο Βατοπέδι;

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ: «Από τον 14ο αιώνα. (…) Και πριν καταλήξει στο Βατοπέδι ήταν στην Κωνσταντινούπολή το ένα μέρος. Και το άλλο μέρος που ήταν πάλι στην Κωνσταντινούπολη, το είχε ο Βασιλεύς της Σερβίας Λάζαρος ο Κνέζης. Και το άλλο μέρος το είχε ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιωάννης Κατακουζηνός.»

Ερώτηση: «Πώς τεμαχίστηκε η Αγία Ζώνη;»

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ: «Υποθέτω ότι τεμαχίστηκε επειδή ήτανε μεγάλο κειμήλιο. Το τεμάχισαν για να ’χουν περισσότερα, ας πούμεν, επίσημα πρόσωπα, να έχουνε στην προσωπική τους, έτσι, χρήση, για ευλογία.

Παρόλον που η Αγία Ζώνη μετεφέρθη από τα Ιεροσόλυμα στο ναόν της Θεοτόκου των Χαλκοπρατείων, έτσι λεγόταν στην Κωνσταντινούπολη, μετά βέβαια ζήτησαν, απ’ ότι υποθέτω – δεν έχουμε κανένα ιστορικό ντοκουμέντο…

Αλλά τέτοια κειμήλια συνήθως οι αυτοκράτορες επεδίωκαν να έχουν ένα κομμάτι εις το παλάτι τους για ευλογία, για, έτσι, περιφρούρηση, για ενδυνάμωση. Και με την παρρησίαν που έχουν ως αυτοκράτορες, οι πατριάρχαι ενέδιδαν εις αυτούς και τους έδιναν.»

Ερώτηση: «Γιατί τεμαχίζονται γενικά τα άγια λείψανα;»

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ: «Ακούστε, είναι μια φυσική συνέπεια. Τεμαχίζονται για να παίρνουν περισσότεροι πιστοί, να παίρνουν περισσότερες εκκλησίες…
(…) (…)
Ερώτηση: «Γιατί θεωρείται “κλήρος της Παναγίας” ο Άθως;

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ: «Διότι σύμφωνα με την παράδοση η ίδια προτίμησε να έχει αυτό το μέρος υπό την άμεση μητρική της προστασία.
(…) (…)
Γι’ αυτό είμεθα συγκινημένοι από την πίστην του Ρωσικού λαού. (…) Το να κάθεται κανείς τόσες ώρες στην ουρά μέσα στο χιόνι… Και πραγματικά, όχι ψες, προψές, που πήγα εκεί να τους χαιρετήσω – περίπου μισήν ώραν ήμασταν εκεί – παγώσαμε. Μερικοί ήταν οχτώ ώρες, άλλοι εφτά ώρες… Και μερικές γυναίκες κρατούσαν και μερικά βρέφη στην αγκαλιά τους.

Το να μένει κάποιος τόσες ώρες και να περιμένει να προσκυνήσει σ’ ένα, μισό λεπτό, την Αγία Ζώνη δεν είναι απλό πράγμα… Και δεν σταματάει η Αγία Ζώνη ούτε μία ώρα, ούτε ένα λεπτό…

Αλλά αυτό το οποίο βλέπω, και πραγματικά έτσι συγκλονίζομαι, βλέπω ανθρώπους προτού να προσκυνήσουν – ο καθένας έχει το πρόβλημά του – είναι λυπημένοι… και μόλις προσκυνήσουν και μετά, τέτοια χαρά!»

Αποσπάσματα από το ανωτέρω video:

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ: «Η Παναγία με την παρουσία της απέδειξε ότι ο Ρωσικός λαός έχει μέσα του μια μεγάλη πίστη (…)

Νομίζω ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη δύναμις της χώρας σας και του λαού σας. Και αυτή η δύναμις είναι που συνδέει τις δύο χώρες.
(…)
Ξέρετε ότι η Ελλάδα σήμερα ζει όχι υπό καλές συνθήκες. Γι’ αυτό σας παρακαλώ πολύ να βοηθήσετε τη χώρα αυτή που πραγματικά δοκιμάζεται.

Ευχαριστούμε και τον κύριον Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο οποίο είναι ο πρόεδρος του… Συμβουλίου του ιδρύματος Άγιος Ανδρέας, διότι και το ίδρυμα και οι συνεργάτες του βοήθησαν ώστε πραγματικά να μην υπάρχουν προβλήματα στην περιφορά της Αγίας Ζώνης σ’ όλη τη Ρωσία.
(…)

Η Μόσχα είναι η 15η πόλις της Ρωσίας που εδέχθη την ευλογία της Αγίας Ζώνης της Παναγίας… Είμεθα είπε, συντετριμμένοι ο Πατριάρχης κύριος Κύριλλος. Είμεθα συντετριμμένοι για την πίστη του λαού μας που εξεφράστη με την παρουσίαση της Αγίας Ζώνης.

Και πραγματικά επαναβεβαιώνεται αυτό που πάντα είχε η Ρωσία με το Άγιο Όρος, μια … σχέση και μια συνεχή πνευματική επικοινωνία.»

Συμπεράσματα: Ο Εφραίμ, τόσο στη συνέντευξη όσο και στη συνεστίαση με τον Πούτιν, μιλάει σιγά, και κάποτε δεν ξεχωρίζεις τα λόγια του. Χρησιμοποιεί συχνά εκφράσεις αμηχανίας, όπως το “έτσι”, ή το “ας πούμεν”, που δείχνει ότι δεν πιστεύει τα όσα λέει. Αποδίδει σε μια ζώνη αγνώστου προέλευσης θεϊκές ιδιότητες για ευλογία, περιφρούρηση, ενδυνάμωση, θεραπεία. Ομολογεί ότι ο Άθως είναι “κλήρος της Παναγίας” σύμφωνα με τη παράδοση, δηλαδή σύμφωνα με Βυζαντινό και αγιορείτικο παραμύθι.

Τώρα το τι άλλο γύρευε ο Εφραίμ στην πολυήμερη παραμονή του στη Ρωσία, και το τι γύρευαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ από τον Εφραίμ, ο διάολος και η ψυχή τους ξέρουν… Η υπόθεση μυρίζει μπαρούτι, και καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι του ΥΠΕΞ ν’ ανοίξουν τα μάτια τους.

Όσο για τους φυσικούς αυτουργούς του σκανδάλου το Βατοπεδίου που “αθωώθηκαν” λόγω παραγραφής και σφυρίζουν αδιάφορα, ας όψεται η φαυλοδημοκρατία σας. Εγώ την έχω φτύσει και αποκηρύξει προ πολλού.

Και επαναλαμβάνω, με την Ελλάδα σκεπασμένη κάτω από τα μαύρα ράσα της Ορθοδοξίας δεν υπάρχει ελπίδα να ορθοποδήσουμε σαν λαός. Ο τρώγων και ικανοποιούμενος με θρησκευτικό κουτόχορτο, είναι επόμενο να τρώει και να ευφραίνεται και με πολιτικό κουτόχορτο.

Αντίχριστε Εφραίμ, για φέρε την “Αγία Ζώνη” προς τα κάτω να κάνει κι εδώ το θαύμα της! Γιατί ζήταγες οικονομική βοήθεια από τον Πούτιν για τους Έλληνες, όταν κρατάς στα χέρια σου και γυροφέρνεις κοτζάμ “Παναγία” που κατοικοεδρεύει στη ζώνη της;

Είστε τυχεροί, βρε ψευδοπροφήτες ρασοφόροι, που δεν υπάρχει ένας άλλος προφήτης Ηλίας να σας περιποιηθεί όπως έκανε με τους ψευδοπροφήτες του Βάαλ. (Α’ Βασιλέων 18: 22-40)
Άμποτε να παρουσιαστεί κι εδώ, στο άντρο της “ορθόδοξης” ειδωλολατρίας, ένας αληθινός προφήτης της πνευματικής Αλήθειας…

Tags: Αγία Ζώνη, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, Βλαντιμίρ Πούτιν, Εφραίμ ο Βατοπεδινός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προφήτης Ηλίας