Σχόλιο του Paul Craig Roberts για τη συνέντευξη Putin

Pytin and Tuckerphoto Atlantean

Η συνέντευξη του Πούτιν

Paul Craig Roberts
February 9, 2024

Αν και οι ερωτήσεις του ήταν στη δευτεροβάθμια πλευρά, ο Tucker Carlson έκανε καλή δουλειά, δίνοντάς μας μια δίωρη άποψη για το πώς σκέφτεται ο Putin.

Οι νεοσυντηρητικοί πολεμοκάπηλοι και αυτοί που προμοτάρουν τις βιομηχανίες εξοπλισμών είναι θυμωμένοι, επειδή ο Putin δεν παρουσιάστηκε όπως τον έχουν απεικονίσει – ένας σατανικός επιδρομέας που όρμησε για να κατακτήσει την Ευρώπη.

Αυτό που προκύπτει από τη συνέντευξη του Carlson με τον Putin είναι ότι ο Putin παραμένει δέσμιος, μετά από όλες τις προδοσίες και τις εξαπατήσεις που έχει υποστεί, του ιδανικού του να καταλήξει σε συμφωνία με τη Δύση. Παραβλέπει την επιμονή της Ουάσιγκτον στην ηγεμονία της.

Το γεγονός δεν ταιριάζει με την ιδεαλιστική προσέγγιση του Putin στις διεθνείς σχέσεις. Ο Putin εξακολουθεί να ελπίζει στην ανάδυση λογικής και καλής θέλησης στη Δύση. Ο ιδεαλισμός του τον εμποδίζει από προληπτικές ενέργειες, τις οποίες θεωρεί προκλητικές. Δεν έχει ακόμη αποδεχτεί ότι η ανοχή του στη δυτική επιθετικότητα ενθαρρύνει περισσότερη επιθετικότητα και έτσι συνεχίζει να αποθαρρύνει την εμφάνιση του συνεργατικού πολυπολικού κόσμου που οραματίζεται.

Δεν νομίζω ότι θα επιτύχουμε την αμοιβαία αμυντική συνθήκη μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Ιράν που θα έκανε τους νεοσυντηρητικούς της Ουάσιγκτον να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να εγκαταλείψουν τον στόχο τους για αμερικανική ηγεμονία.

Η παρακολούθηση της συνέντευξης θα σας βοηθήσει να απελευθερωθείτε από την προπαγάνδα που σας κρατά στο Matrix.

Η ανησυχία μου παραμένει ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τη λογικότητα του Putin έως ότου η σύγκρουση που επιδιώκει να αποφύγει να καταστεί αναπόφευκτη.

  paulcraigroberts.org

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Ολόκληρη τη συνέντευξη σε μετάφραση θα την βρείτε εδώ.

Tags: Paul Craig Roberts, Tucker Carlson, Vladimir Putin, ΗΠΑ, Ουκρανία, Συνέντευξη Πούτιν