George Papandreou and his reward of betrayal

G.+Panandreou+holding+his+Quadriga “Quadriga” είναι το όνομα του βραβείου που δόθηκε την περασμένη Κυριακή στον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη δύναμη της ειλικρίνειας («The power of veracity»). Το βραβείο αυτό απονέμεται σ’ εκείνους που είναι αφιερωμένοι στο διαφωτισμό, τη δέσμευση και την ευημερία! (Δείτε εδώ)

Κατά τραγική ειρωνεία, την ίδια ημέρα, 3/10/2010, 96 χρόνια μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου, έκλεισε οριστικά το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου! (πηγή) Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσφερε το βραβείο αυτό στο λαό – ένα δώρο άδωρο – δηλαδή και… σε μένα την ελάχιστη, για τις “θυσίες” μας! Θράσος, ε; Από πότε η σφαγή ονομάζεται εθελοντική θυσία;

Κύριε Παπανδρέου, δεν θέλω να μιλήσω εξ’ ονόματος του λαού, ούτε καν εξ ονόματος των ομοιοπαθών συνταξιούχων. Πολύ περισσότερο, δεν επιθυμώ να μιλήσω εκ μέρους των πράσινων οπαδών που ακόμη και μετά την προδοσία σου σε λιβανίζουν για δικούς τους λόγους. Θα μιλήσω απλά για λογαριασμό μου. Όσο με αφορά, δεν αποδέχομαι το δώρο της προδοσίας σου, Πρωθυπουργέ. Χάρισέ το στους Γερμανούς. Αυτοί θ’ αναγνωρίσουν την προσφορά σου καλύτερα. Για μένα, το μόνο ευπρόσδεκτο δώρο (οφειλή) από τη Γερμανία θα ήταν η καταβολή των αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ωστόσο, θα έπρεπε να γνωρίζεις – μεγάλο παιδί είσαι – ότι στη διεθνή ζούγκλα δεν υπάρχουν φιλίες, αλλά μόνο λυκοφιλίες και συμφέροντα. Εκείνοι που σε βράβευσαν δεν το έκαναν επειδή έσωσες την Ελλάδα από τη χρεοκοπία – την έσωσες; – αλλά επειδή εξυπηρετείς τα δικά τους συμφέροντα. Να σου θυμίσω, επ’ ευκαιρία, για την περίπτωση που είσαι αφελής και ευκολόπιστος, το ευαγγέλιο του Λόρδου Palmerston (1848): “We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal.” Τουτέστιν, «Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους, και δεν έχουμε αιώνιους εχθρούς. Μόνο τα συμφέροντά μας είναι αιώνια.»Ας δούμε όμως ποιους πρόδωσες ώστε να τύχεις της εύνοιας και της βράβευσης των Γερμανών:Ο Άγγλος μυθιστοριογράφος Joseph Conrad είχε πει: «All a man can betray is his conscience.» Δηλαδή, Όλο κι όλο που μπορεί ένας άνθρωπος να προδώσει είναι η συνείδησή του. Από τη στιγμή που κάποιος καταφέρνει να προδώσει την συνείδησή του, δηλαδή το Θεό μέσα του, όλες οι υπόλοιπες προδοσίες είναι αναμενόμενες κι ακολουθούν νομοτελειακά. Ναι, λοιπόν, πρόδωσες βάναυσα τη συνείδησή σου, Γιώργο Παπανδρέου, κι αυτό το γνωρίζεις εσύ καλύτερα απ’ όλους εμάς.

Κατόπιν πρόδωσες τα λόγια σου, και είναι τα δικά σου λόγια που πρωτίστως σε καταδικάζουν. Υπάρχει πληθώρα video στο Διαδίκτυο που δίνουν αδιάσειστη μαρτυρία για την προδοσία των λόγων σου, πολλά από τα οποία έχω αναρτήσει κατά καιρούς στο ταπεινό τούτο ιστολόγιο.

Στις 28-11-2009, ως Πρωθυπουργός πια, είχες δηλώσει: «Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία. Εάν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας.» Ωστόσο, όχι μόνο υπό ομηρία βρίσκεται τώρα η κυβέρνησή σου, αλλά έθεσες την Ελλάδα υπό κατοχή, εκχωρώντας χωρίς να μας ρωτήσεις την εθνική μας κυριαρχία σε ξένους.

Και για την προδοσία σου αυτή βραβεύτηκες από τους Γερμανούς με το Quadriga, Γιώργο Παπανδρέου!

Την ίδια ημέρα επίσης στον «Κόσμο του Επενδυτή» είχες δηλώσει: «Δεν μπορεί αυτοί που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές και να παίρνουν υψηλά μπόνους να μας λένε “κόψτε τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων”. (…) Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση δεν επιτρέπεται να θέλουν, τώρα, να λυθεί στις πλάτες και σε βάρος των πολλών που δεν ευθύνονται γι’ αυτή.»

Κι όμως, κύριε Παπανδρέου, αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, τα λαμόγια, συνεχίζουν να ζουν στη χλιδή, σφυρίζοντας αδιάφορα! Οι έχοντες και κατέχοντες φυγάδεψαν ανενόχλητοι στο εξωτερικό δεκάδες “μαύρα” δισεκατομμύρια, ενώ οι φοροδιαφεύγοντες της τελευταίας δεκαετίας ανταμείφθηκαν με χαριστική περαίωση! Από την άλλη, άρπαξες την μπουκιά από το στόμα των εργαζομένων και συνταξιούχων που δεν ευθύνονταν για την κρίση…

Και γι’ αυτή σου την προδοσία βραβεύτηκες από τους Γερμανούς, Γιώργο Παπανδρέου!Στις 24 Απριλίου 2010, από την Κρεμαστή Ρόδου είχες αναγγείλει με περισσή υποκρισία: «Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία.» Μα δυστυχώς, έκανες ό,τι μπορούσες για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που δεν φταίνε, Γιώργο Παπανδρέου.

Και για την προδοσία σου αυτή σε βράβευσαν οι φίλοι σου οι Γερμανοί!

Στις 18/7/2010, συνεχίζοντας υποκριτικά τις σπαραξικάρδιες δηλώσεις, είπες: «Το πιο επώδυνο είναι ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα εναντίον ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κρίση.»

Και γι’ αυτή την αδικία και προδοσία βραβεύτηκες με το βραβείο ειλικρίνειας Quadriga, Γιώργο Παπανδρέου!

Ύστερα πρόδωσες την κοινή λογική, ακολουθώντας μια πολιτική οικονομικής αφαίμαξης που οδηγεί, όπως ο ίδιος είχες ομολογήσει στην 74η ΔΕΘ, 12/9/2009, σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης:

Και βεβαίως πρόδωσες όλους εκείνους που σε ψήφισαν έχοντας πιστέψει στις απατηλές προεκλογικές σου υποσχέσεις, λεφτά υπάρχουν, αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, κλπ.

Συν τοις άλλοις, πρόδωσες (έφτυσες) το Σοσιαλισμό και το αξίωμά σου ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κι έγινες ο Δούρειος ίππος του αδίστακτου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

Και γι’ αυτές σου τις προδοσίες έλαβες το βραβείο Quadriga και ο Διοικητής της Deutsche Bank AG, Josef Ackermann, εκφώνησε δοξαστικό λόγο για σένα, επισημαίνοντας ότι παραμένεις πιστός στο δρόμο που σου χάραξαν!

Γιώργο Παπανδρέου, ο κορυφαίος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Arthur Miller είχε πει: “Betrayal is the only truth that sticks.” Τουτέστιν, η προδοσία είναι η μόνη αλήθεια που μένει!Να είσαι σίγουρος, οι Έλληνες θα σε θυμούνται για τη μεγάλη σου προδοσία, “Βερολινέζε”…

Μια φορά κι έναν καιρό ο GAP…

Φρεσκάρετε τη μνήμη σας κι εδώ.

Tags: George Papandreou, power of veracity, Quadriga award