Olli Rehn: “Kalo Kouragio”!

%CE%93.+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85,+%CE%8C%CE%BB%CE%B9+%CE%A1%CE%B5%CE%BD Με την ευχή «Καλό Κουράγιο» έκλεισε χθες τη Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν. Σας ευχαριστούμε για την ευχή, κύριε Επίτροπε, εσείς προφανώς γνωρίζετε πριν από μας ότι θα χρειαστούμε το κουράγιο. Βλέπετε, ο ελληνικός λαός μαθαίνει τα κακά μαντάτα που τον αφορούν μετά από σας! Ας είναι, έχουμε συνηθίσει να είμαστε τελευταίοι στην ενημέρωση, και πρώτοι στις θυσίες…

Όμως, ήθελα να σας επισημάνω, κύριε Όλι Ρεν, ότι σας διέφυγε κάτι σημαντικό: ξεχάσατε να ενημερώσετε τον Πρωθυπουργό και επίδοξο σωτήρα μας ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα σας, την Φινλανδία, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής είναι 53% κι όχι 40% που παραμένει στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Στις γειτονικές σας Σκανδιναβικές χώρες, ο συντελεστής αυτός είναι επίσης υψηλός, φτάνοντας στη Σουηδία το 55%, στη Νορβηγία το 54,3%, και στη Δανία το 58%. Αλλά και στη Γερμανία, η οποία πρωτοστατεί στις αυστηρές συστάσεις για περικοπές μισθών, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής είναι 45%, ίδιος είναι και στην Ιταλία, ενώ στην Αυστρία είναι 50%.

Πώς παραλείψατε να στραφείτε και προς αυτήν την κατεύθυνση, κύριε Όλι Ρεν; Μόνο ο 14ος μισθός σας έχει καθίσει στο στομάχι; Περίεργο πράγμα! Μήπως είχατε εντολή άνωθεν να μην πειραχτεί το 40% της πλουτοκρατίας; Σε τι δηλαδή θα πείραζε αν οι παχυλοαμειβόμενοι διευθυντές των ΔΕΚΟ, της ΕΡΤ, κλπ., με προκλητικούς μισθούς άνω των 300.000 ευρώ το χρόνο πλήρωναν άλλο ένα 10% για φόρο; Θα αναγκάζονταν να μειώσουν το χαβιάρι τους; Αστεία πράγματα! Ούτε που θα το καταλάβαιναν.

Με αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή, εκτός από τα πρόσθετα έσοδα που θα είχε η υπό πτώχευση χώρα μας, θα ένιωθε και ο πολίτης ότι υπάρχει μια κάποια φορολογική δικαιοσύνη, κι ότι όλοι συνεισφέρουν. Τώρα, όμως, ο λαός νιώθει προδομένος, κι αυτό δεν τον βοηθάει ν’ αποβάλει κακές συνήθειες του παρελθόντος και να μη φοροδιαφύγει αύριο όπου μπορεί. Μάλιστα, με την αύξηση των έμμεσων φόρων, θα βρει ακόμη μια δικαιολογία για να μη ζητάει απόδειξη π.χ. από τον υδραυλικό, ή τον ηλεκτρολόγο.

Άλλωστε, ο κύριος Γ. Παπανδρέου πολλές φορές στο παρελθόν είχε τονίσει ότι ο πολίτης θ’ αποκτήσει φορολογική συνείδηση όταν δει ότι τα μέτρα είναι δίκαια. Που σημαίνει πως όταν δει ότι είναι άδικα, όπως αυτά που φημολογούνται και θα μας ανακοινωθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αύριο, ο πολίτης δε θα αποκτήσει φορολογική συνείδηση, κι άντε να τον πιάσεις. Δεν πάει να τον τρομοκρατεί ο Πρωθυπουργός ότι η πατρίδα κινδυνεύει, αυτός δεν χαμπαριάζει. Δος ημίν σήμερον! “Να τα πάρουν από τα λαμόγια που τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα κλεμμένα”, σου λέει, και συνεχίζει, business as usual. Όπως άλλωστε θα συνεχίσουν και οι μιζαδόροι στα υψηλά κρατικά διαμερίσματα…

Τέλος πάντων, κύριε Επίτροπε, ας μη σας κουράζω άλλο με τα οικογενειακά μας, και να σας ευχαριστήσω που, με το αζημίωτο πάντα, μας “φροντίζετε” σα φτωχό συγγενή της Ευρώπης, παρόλο που σας ξεγελάσαμε στο παρελθόν. Επ’ ευκαιρία ζητώ συγνώμη για λογαριασμό των αχαΐρευτων ελληνικών κυβερνήσεων που σας έδιναν ψευδή στοιχεία, ενώ κάποιοι εκεί στην ΕΕ προσποιούνταν πως τα πίστευαν. Πάντως, σας ευχαριστώ για την εύστοχη ευχή σας, “καλό κουράγιο”! Πράγματι το χρειαζόμαστε!

Χρειάζεται πολύ κουράγιο να ζεις και ν’ αναπνέεις σε μια χώρα υπό καμουφλαρισμένη ξένη κατοχή, χωρίς προοπτική κι ελπίδα…

Χρειάζεται πολύ κουράγιο να περιμένεις 30 χρόνια ν’ ανατείλει ο ημιανατέλλων πράσινος ήλιος, και να μη λέει να βγει πάνω από τον ορίζοντα.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο να σου παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα και να λες ευχαριστώ.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο να κάνεις θυσίες χωρίς να φταις, για χάρη μιας διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής νομενκλατούρας που ρήμαξε τη χώρα σου, γνωρίζοντας ότι οι θυσίες σου θα πάνε για άλλη μια φορά χαμένες.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να πιστέψεις ότι το χρεοκοπημένο πελατειακό μοντέλο της “Δημοκρατίας” του διχασμού και της συναλλαγής που δημιούργησε την κρίση θα είναι εκείνο που με τις ίδιες σάπιες δομές και “υλικά” θ’ αναστήσει την Ελλάδα από τις στάχτες της, τη στιγμή μάλιστα που κανένας από εκείνους που εγκλημάτησαν δεν τιμωρήθηκε και δεν επέστρεψε τα κλοπιμαία.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να μπορείς να χαμογελάς και να αισιοδοξείς, όταν ο επίδοξος αρχάγγελος της εθνικής παλιγγενεσίας, Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δε θέλει, ή κάποιοι δεν τον αφήνουν, να καταργήσει τους αντιδημοκρατικούς και κατάπτυστους νόμους περί ευθύνης υπουργών και ασυλίας βουλευτών, που λειτουργούν προστατευτικά για τους απατεώνες πολιτικούς και ενθαρρύνουν τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να μη ντρέπεσαι που ανέχτηκες να βλέπεις τόσα χρόνια το σάπιο κατεστημένο της Εξουσίας να βιάζει την πατρίδα σου και την αξιοπρέπειά σου.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο να προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στη βρώμικη διεθνή σκακιέρα και να μην καταθλίβεσαι από τα αιμοβόρα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της χώρας σου από διεθνείς οίκους ενοχής μέχρι πλήρους υποταγής στα σκοτεινά σχέδιά τους.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο τη σήμερον ημέρα να βλέπεις τους Ευρωπαίους «φίλους» να πουλάνε τα παλιάς τεχνολογίας όπλα στην καταχρεωμένη χώρα σου και μετά να της βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να τα ξεχρεώσει ώστε να κερδοσκοπήσουν οι τράπεζές τους για δεύτερη φορά εις βάρος της πατρίδας σου.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να περιγράφεις μέσα από ένα ιστολόγιο την αθλιότητα και το ξεπούλημα των πάντων, γνωρίζοντας ότι μιλάς σε κωφούς, και δεν ξέρω μέχρι πότε θα έχω αυτό το κουράγιο…

Tags: Greek Economy, Olli Rehn