Σε λίγο το έτος αλλάζει, ΕΜΕΙΣ τι;

Happy New Year 2023 Gif 01 wordsjustforyou

Άραγε εμείς οι άνθρωποι συλλογικά αλλάζουμε χρόνο με το χρόνο;

Και βέβαια αλλάζουμε! Δεν το βλέπετε;

Πώς;

Αλλάζουμε, πηγαίνοντας από το κακό στο χειρότερο, ως κοινωνία, ως κράτος, ως έθνος, ως ανθρωπότητα.

Βέεεβαια!

Αλλάζουμε προς το χειρότερο θεσμικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ηθικά και πνευματικά. Εκείνο που λέει ο λαός “κάθε πέρσι και καλύτερα” δεν βγήκε τυχαία. Είναι αξίωμα..

Όσοι διαφωνείτε μαζί μου, σκεφτείτε αν το 2022 ήταν καλύτερο από το 2021. Αν είστε ειλικρινείς, θα ομολογήσετε ότι στο σύνολό του ήταν πολύ χειρότερο. Όπως πολύ χειρότερο ήταν και το 2021 από το 2020, κ.ο.κ.

Βάσει αυτών των δεδομένων, λοιπόν, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερο 2023, τη στιγμή μάλιστα που μας βομβαρδίζουν κυβερνήσεις, “ειδικοί”, ΜΜΕ και ρασοφόροι με κάκιστες προβλέψεις για επισιτιστική κρίση, απειλητική κλιματική αλλαγή, νέες πανδημίες, σεισμούς, λιμούς, λοιμούς, καταποντισμούς και Αρμαγεδδώνες; Οι ρασοφόροι μάλιστα εκστομίζουν προφητείες “αγίων” που σώνει και καλά πρέπει να εκπληρωθούν διότι εξαντλήθηκε, λέει, η ανοχή του Θεού στις αμαρτίες μας;

Τι κάνουμε λοιπόν εν αναμονή ενός χειρότερου νέου έτους που ξημερώνει; Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να διαψεύσουμε το αξίωμα κάθε πέρσι και καλύτερα;

Ως άτομα το μόνο που μπορούμε και έχουμε χρέος να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας. Να θέσουμε στόχο να γίνουμε καθ’ όλα καλύτεροι το 2023 απ’ ό,τι ήμασταν το 2022.

Ως κοινωνία, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή από πολλούς, που πρέπει να ενωθούν για να απαρτίσουν μια αποφασισμένη λαοθάλασσα που θα ανατρέψει τα σκοτεινά σχέδια των διεφθαρμένων κυβερνήσεων – εντολοδόχων της σατανόπληκτης παγκόσμιας ελίτ.

Ως ανθρωπότητα μπορούμε απλά να ελπίζουμε και να προσευχόμαστε για ένα θαύμα ματαίωσης της καταστροφικής ατζέντας που συνέταξε, και εφαρμόζει πιστά μέχρι στιγμής, η παρανοϊκή παγκόσμια ελίτ εις βάρος των λαών της γης, για να σώσει, υποτίθεται, τον πλανήτη γη που κινδυνεύει εξ αιτίας μας αλλά όχι εξαιτίας τους!

Ας αρχίσουμε λοιπόν από αυτό που μπορούμε: τον εαυτό μας. Ας θέσουμε στόχο ν’ αλλάξουμε προς το καλύτερο, λίγο πριν το 2022 παραχωρήσει τη θέση του στο 2023.

Το πρώτο βήμα προς μια θετική αλλαγή είναι η αυτογνωσία. Δεν μπορώ να αλλάξω κάποιον που δεν γνωρίζω.

Ποιοι είμαστε; Τι είμαστε; Από τι απαρτιζόμαστε;

Είμαστε απλά ένα από τα ζώα του πλανήτη ή κάτι διαφορετικό, κάτι πιο σύνθετο, κάτι ανώτερο; Είμαστε απλά ένα ζώο που ο μόνος προορισμός του είναι να τρώει, να αφοδεύει και να πολλαπλασιάζεται ή μήπως ο άνθρωπος έχει και κάποιον άλλο ανώτερο προορισμό που πρέπει να τον αναγνωρίσει για να τον πραγματώσει;

Από την θλιβερή έως τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κοινωνίες και η ανθρωπότητα ολόκληρη συνάγεται ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει πλήρη άγνοια του Εαυτού.

Για να μην μακρηγορώ και σας κουράζω, προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εξαθλίωση της ανθρωπότητας οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν έχει αυτογνωσία. Δεν γνωρίζει ότι μέσα του φέρει το πνεύμα, το θεϊκό στοιχείο που τον καθιστά θεό εν δυνάμει και ότι ο προορισμός του εδώ στη γη είναι η “θέωση”. Κι αυτό όχι για να αποφύγει κάποια μεταφυσική κόλαση με την οποία τον φοβερίζουν οι σκοταδιστές θρησκευτικοί ταγοί, αλλά για να αποκτήσει ο νους του “άνωθεν” (εσωτερική) σοφία ώστε αφ’ ενός να απολαύσει ο ίδιος “άφθονη” (ευτυχισμένη) ζωή στη γη αφ’ ετέρου να γίνει άξιος διαχειριστής και συντηρητής της θεϊκής κληρονομιάς του πάνω στον πλανήτη, φροντίζοντας και σεβόμενος όλα τα όντα πάνω σ’ αυτόν, ζωικό τε και φυτικό βασίλειο.

Αυτογνωσία, λοιπόν είναι το πρώτο βήμα. Όμως για να την αποκτήσουμε πρέπει να αδειάσουμε τον εαυτό μας από όλους τους “ισμούς” – θρησκευτικούς τε και πολιτικούς – και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση το συναρπαστικό ταξίδι προς την αυτογνωσία. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε “οπαδοί” – πρόβατα, που τρέχουμε φοβισμένοι και ανασφαλείς πίσω από επιτήδειους λαοπλάνους πολιτικούς ή θρησκευτικούς ταγούς, βελάζοντας “μπέε, μπέε, σώστε μας”. Πρέπει να σταματήσουμε να προσβλέπουμε σε κατασκευασμένες θεότητες και είδωλά τους για βοήθεια και να ενεργοποιήσουμε τον θεό μέσα μας.

Κι αφού αποκτήσουμε αυτογνωσία, πρέπει να προχωρήσουμε στην αυτοκριτική. Ας  αναρωτηθούμε, πόσο μακριά είμαι από εκείνο το πρότυπο που θέτει ο θεϊκός εαυτός μου; Τι κάνω που βλάπτει το σώμα μου, το νου και την ψυχή μου; Τι κάνω που είναι ενάντιο στην τρισυπόστατη φύση μου (πνεύμα – ψυχή – σώμα) και ως εκ τούτου με βλάπτει και μου στερεί την άφθονη ζωή που θα μπορούσα να έχω;  Αν είμαστε ειλικρινείς και ένθερμοι στην αναζήτησή μας, το πνεύμα μέσα μας θα μας υποδείξει πού σφάλλουμε. Και τότε εναπόκειται σ’ εμάς το να θελήσουμε να αλλάξουμε και να εναρμονιστούμε με τους φυσικούς και ηθικούς νόμους που διέπουν το σώμα και την ψυχή μας.

Θα βρούμε άραγε λίγο χρόνο να προσεγγίσουμε τον Ανώτερο Εαυτό μας και ν’ αφουγκραστούμε τι θα μας πει, ώστε να πάρουμε σωτήριες αποφάσεις για το νέο έτος που θα υποδεχτούμε σε λίγες ώρες;

Από εμάς εξαρτάται!

Σε κάθε περίπτωση, ας προσευχόμαστε ένθερμα “εν παντί χρόνω και τόπω” για Ειρήνη και Αγάπη επί της γης, ματαίωση κάθε φασιστικού σχεδίου των παρανοϊκών λειτουργών της Αρνητικής Δύναμης, καθώς και για διάψευση κάθε καταστροφικής προφητείας, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Έχουμε ιερό χρέος να το κάνουμε.

Και ας μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και είναι έγκλημα κατά του εαυτού μας να τον σπαταλάμε άσκοπα. Κάθε στιγμή που περνάει δεν ξαναγυρίζει. Το σοφό απόφθεγμα “Χρόνου Φείδου” ανήκει στον Φίλωνα τον Λακεδαιμόνιο και πρέπει να το εγγράψουμε στο νου μας με ζωηρά γράμματα, για το καλό μας.

Εύχομαι σε όλους ευλογημένο, ειρηνικό και δημιουργικό το 2023, υγεία και ατομική ελευθερία για όλους.

Tags: 2022, 2023, αγάπη, αυτογνωσία, αυτοκριτική, ειρήνη, επισιτιστική κρίση, κλιματική αλλαγή, Νέο Έτος, προσευχή, Πρωτοχρονιά 2023